مقامات آمریکایی اعلام کردهاند این افزایش نیرو در خاورمیانه به دلیل افزایش تنشها در خلیج فارس است.
به گزارش آفتابنیوز به نقل از خبرگزاری ایسنا، در تازهترین مورد از این تنشها پنجشنبه گذشته در اقدامی مشکوک دو نفتکش در دریای عمان هدف قرار گرفتند که آمریکا بلافاصله و بدون ارائه مدرک قابل استنادی ایران را مسئول آن دانست.
به گزارش اسکای نیوز، همزمان با موافقت ترامپ با اعزام نیروی جدید به خاورمیانه، پاتریک شاناهان، سرپرست وزارت دفاع آمریکا، تاکید کرد که آمریکا به دنبال درگیری با ایران نیست و اقدام امروز "در جهت اطمینان یافتن از ایمنی نیروهای نظامی آمریکایی و برای حفاظت از منافع ملی آمریکا صورت میگیرد. "
او گفت: این تعداد نیرو بنا به درخواست «سنتکام» و توصیه رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا پس از مشورت با کاخ سفید اعزام میشوند.
ادعای تازه پنتاگون علیه ایران
به نوشته بی بی سی، همچنین وزارت دفاع آمریکا عکسهای تازهای منتشر کرده و ادعا کرده است که این تصاویر نشان میدهد نیروی دریایی سپاه اخیرا در دریای عمان به دو نفتکش خارجی حمله کرده است.
پنتاگون در بیانیهاش در مورد حمله به نفتکشها در دریای عمان، عکسهای تازهای از وقایع بعد از حادثه منتشر کرد و گفت یکی از این عکسها "بقایای دستگاه اتصال مغناطیسی یک مین منفجر نشده" را نشان میدهد.
وزارت دفاع آمریکا در بیانیه خود ادعا کرده است: "بنا بر مدارک ویدیویی، منابع و مهارتی که برای برداشتن سریع مینهای مغناطیسی لازم است، ایران مسوول آن حملات است."
ایران اتهام دست داشتن در آن حملات را رد کرده است. (جزئیات بیشتر) در میان متحدان آمریکا بریتانیا این شواهد را پذیرفته اما آلمان آنها را ناکافی دانسته است. ژاپن نیز این ادعای آمریکا را رد کرده است.(جزئیات بیشتر)
ارتش آمریکا همچنین میگوید که حدود سه ساعت بعد از دریافت گزارش حمله به نفتکش "فرانت التر"، یک قایق گشتی ایران از کشتی "هیوندای دوبی" که خدمه فرانت التر را نجات داده بود میخواهد آنها را تحویل دهد و این کشتی از دستور اطاعت می کند.
یک روز بعد از حمله روز پنجشنبه به دو نفتکش در دریای عمان، سنتکام، ویدیویی را منتشر و ادعا کرده بود که یک قایق گشتی سپاه تلاش میکند یک مین عمل نکرده را از بدنه نفتکش کوکوکا جدا کند.(جزئیات بیشتر)
دوشنبه گزارش شد که مایک پومپئو وزیر خارجه آمریکا قرار است برای دیداری با مقامات ستاد مرکزی فرماندهی آمریکا (سنتکام) و "فرماندهی عملیات ویژه" به فلوریدا سفر کند. این دیدارها سه شنبه انجام خواهد شد.
آقای پومپئو پیشتر گفته بود که آمریکا درحال بررسی "همه گزینهها" از جمله استفاده از نیروی نظامی در واکنش به حمله به نفتکش هاست.
از سوی دیگر حمید بعیدینژاد سفیر ایران در بریتانیا در مصاحبهای در مورد اقدامات آمریکا گفت: "متاسفانه آنها به سوی رویارویی میروند."
این دومین افزایش نیروهای آمریکایی در منطقه طی یک ماه اخیر است. دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، روز ۲۴ مه اعزام ۱۵۰۰ نیروی نظامی به خاورمیانه را تایید کرده بود.
پاتریک شاناهان، وزیر دفاع آمریکا، در آن زمان ادعا کرد که اعزام نظامیان بیشتر آمریکایی برای تقویت نیروها "در مقابل تهدید مداوم نیروهای ایرانی و وابستگانش" انجام میشود.
دیروز سرلشکر پاسدار محمدباقری، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح با اشاره به حوادث اخیر در خلیج فارس، گفت: جمهوری اسلامی ایران چنانچه ارادهای مبنی بر جلوگیری از صدور نفت از خلیج فارس را داشته باشد، به دلیل قدرتمندی کشور و نیروهای مسلح آن اراده را به طور کامل محقق و به طور علنی و آشکار اعلام خواهد کرد.(جزئیات بیشتر)
پنجشنبه هفته گذشته، همزمان با دیدار شینزو آبه، نخستوزیر ژاپن، با رهبر انقلاب دو نفتکش در آبهای دریای عمان، هدف حمله مسلحانه قرار گرفتند.
نخستوزیر ژاپن در آن دیدار قرار بود که پیام دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، را به ایران منتقل کند. رهبر انقلاب گفتند که "ترامپ را شایسته ارسال هیچی پیامی نمی داند".(جزئیات بیشتر)
دونالد ترامپ بهار سال گذشته در اجرای وعدههای انتخاباتی خود از توافق هستهای با ایران خارج شد و تمامی تحریمهایی را که رفع شده بود، مجددا برقرار کرد.
دبیرکل سازمان ملل متحد، دبیرکل اتحادیه عرب، شماری از رهبران کشورها از جمله طرف های ایران در توافق اتمی، خواستار کنترل تنشهای روز افزون در منطقه شدهاند و درباره احتمال "درگیری غیرمنتظره" در خلیج فارس هشدار دادهاند.(جزئیات بیشتر)
انتظار پیشنهاد بالا از سوی واشنگتن دارند .
این جور تحریکها بیشتر برای ایجاد اجماع جهانی کشورها علیه ایران است تا بیان کند ایران ناامن کننده منطقه است و باید جلوی آن گرفته شود و از طریق فشار بر شورای امنیت و اعضای آن ایران را بدون درگیری مجبور به کشیدن پای میز مذاکره و عقب نشینی وادار کند.